Home > Uncategorized > Физкултура , спорт и туризъм

Физкултура , спорт и туризъм

Основната цел на нашата организация в областта на спорта е създаване на условия и възможности за участие на деца в спортни занимания в свободното им време, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност.

Конкретните цели са:

  1. Осигуряване на възможности за спортуване на децата.
  2. Разширяване на обхвата и създаване на мотивация в децата за участие в спортни занимания , с оглед подобряване на физическата им дееспособност , разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време.
  3. Увеличаване и  разнообразяване на спортни услуги за децата.
  4. Предизвикване на интерес в децата за системни занимания със спорт и предоставяне на възможност да придобиване на първоначални знания и умения в предпочитан вид спорт.
  5. Използване на възможностите на спорта като превенция срещу нетолерантността , насилието , употребата на цигари , алкохол и наркотици.
  6. Формиране и  усъвършенствуване на социални качества в децата – умения зя работа в екип , толерантност , солидарност , спазване на принципа на “Феър плей”.
  7. Популяризирането на значението и ролята на спорта с помощта на средствата за Ден на детето 2Спортен празник за Деня на дететомасова информация.Ден на детето 3
Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment